Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко пообіцяв сприяти створенню конкурентного середовища для надання комунальних послуг

Кандидат на пост міського голови Києва Віталій Кличко пообіцяв сприяти створенню конкурентного середовища для надання комунальних послуг, щоб підвищити їх якість і знизити вартість.
Архів
Сказано 30 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • Лист начальника управління інформаційного забезпечення КМДА К.Баранової
  • https://www.youtube.com/watch?v=VFZbfdJnchc
  • http://kiev.klichko.org/news/?id=1137
  • Лист керівника апарату КМДА В. Бондаренка

Результат

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 5 лютого 2015 року, укладання договорів на надання житлово-комунальних послуг згідно з установленим переліком для об’єктів державної або комунальної власності здійснюється за результатами конкурсу. Організатором конкурсу є власник чи балансоутримувач або уповноважена ним особа. На сьогодні повноваження на проведення конкурсів на надання послуг в місті Києві надано балансоутримувачам житлових будинків. Перелік житлово-комунальних послуг, право на здійснення яких виборюється на конкурсних засадах, визначає орган місцевого самоврядування. Так, рішенням Київської міської ради від 12.07.2012 затверджено перелік житлово-комунальних послуг у житловому фонді міста Києва. Відповідно до наданих протокольних доручень балансоутримувачі житлових будинків врахували необхідність висвітлення в періодичних виданнях умов проведення конкурсів на обслуговування житлово-комунального господарства міста Києва.

2 квітня 2015 року в ефірі 5 каналу мер Києва Віталій Кличко заявив, що єдиний тариф, який встановлює міська влада - це квартплата, і він підніматись не буде (відео 8:33 - 9:01).

25 червня Кличко заявив, що роботу ЖЕКів складно назвати ефективною, тому їх поступово буде реорганізовано. Міський голова наголосив, що органи самоорганізації населення можуть замовляти послуги у будь-яких компаній, які надають найкращий та найдешевший сервіс. Там, де є конкуренція, є якість. Такі механізми працюють в європейських країнах і впроваджуються в Києві.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 4 грудня 2015 року, Київською міською радою прийнято рішення № 270/270 «Про удосконалення структури управління житлово-комунальним господарством міста Києва». Відповідно до зазначеного рішення у 2015 році в місті Києві створено єдину уніфіковану структуру управління житловим фондом – у кожному з 10 районів міста створено комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду району», яке наділене функціями балансоутримувача житлових будинків та виконавця послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Визначення виконавців послуг та робіт, що входять до складу послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій здійснюється за результатами конкурсів, що забезпечує створення та підтримання конкурентного середовища при виробленні та наданні житлово-комунальних послуг. При цьому новостворені Керуючі компанії з обслуговування житлового фонду відповідного району м. Києва є комунальними, унітарними підприємствами і виконують всі функції, які покладені на них Законом України «Про житлово-комунальні послуги».