Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Кернес анонсував початок будівництва сучасного автобусного терміналу на Олексіївському ринку

Харківський міський голова Геннадій Кернес 26 березня 2014 року представив звіт про роботу виконавчих органів міської ради в 2013 році і анонсував початок будівництва сучасного автобусного терміналу на Олексіївському ринку.
Архів
Сказано 26 березня 2014 р.

Джерело

  • http://www.city.kharkov.ua/ru/news/zvit-kharkivskogo-miskogo-golovi-pro-robotu-vikonavchikh-organiv-miskoi-radi-u-2013-rotsi-23496.html
  • http://www.city.kharkov.ua/ru/news/zvit-kharkivskogo-miskogo-golovi-pro-robotu-vikonavchikh-organiv-miskoi-radi-u-2013-rotsi-23496.html
  • http://www.city.kharkov.ua/ru/news/-26721.html
  • Лист від Директора Департаменту Сідоренко Ю.
  • http://x1.com.ua/post/pojar-na-alekseevskom-rnke-mest-kernesa
  • https://www.objectiv.tv/objectively/2019/04/17/avtobusnyj-terminal-na-alekseevke-nachnut-stroit-v-sleduyushhem-godu/

Результат

19 січня 2015 року в прес-центрі Харківської міської ради директор Департаменту транспорту Сергій Дульфан повідомив, що в 2015 році передбачено будівництво двох автостанцій. На Олексіївці в кінці пр. Людвіка Свободи, який зв'яже приміський та міський транспорт, та у ст. м. «Пролетарська», в рамках реконструкції Московського проспекту.

Відповідно до листа Департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міської ради від 23 січня 2015 року, у теперішній час розробляється документація із землеустрою під будівництво автобусного термінала в районі Олексіївського ринку та розглядаються відповідні передпроектні пропозиції.

29 грудня 2015 року на Олексіївському ринку сталася пожежа. Підприємці підозрюють - це чергове «непрозоре попередження» харківського градоначальника. Їх вже не раз намагалися прогнати з торгових точок на Олексіївці. У мерії не приховують, що причина тому - будівництво метро. До будівництва нового автобусного термінала на місці Олексіївського ринку керівництво міста планує приступити лише після відкриття станції метро "Перемога". Як повідомляють підприємці, оренда ділянок у них проплачена до 2018 року і прибрати їх з ринку законним способом не вдається, тому представники міської влади всіляко намагаються змусити їх до переїзду.

Розпочати будівництво автобусного термінала планують у 2020 році.