Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Мусій пообіцяв, що зарплати медиків зменшуватись не будуть

20 березня 2014 року міністр охорони здоров'я Олег Мусій заявив, що скорочення на 30% видатків Державного бюджету не стосуватиметься соціального захисту медичних працівників. Зарплати працівників охорони здоров'я зменшуватись не будуть, запевнив міністр.
Не виконано
Сказано 20 березня 2014 р.

Джерело

  • http://www.ukrinform.ua/ukr/news/zarplatu_medikam_ne_pidvishchat___musiy_1920310
  • http://tsn.ua/kyiv/pid-kiyevom-cherez-zmenshennya-zarplat-buntuyut-mediki-368949.html
  • http://zik.ua/ua/news/2015/01/23/cherez_zatrymku_derzhsubventsiy_vchyteli_i_medyky_lvova_bez_zarplat__chynovnyk_558669
  • http://www.ukrinform.ua/ukr/news/musiya_vidstoronili_cherez_zriv_dergzakupivel___sich_1977979

Результат

Ситуація у сфері охорони здоров'я не змінилась взагалі. Зокрема, 17 вересня 2014 року персонал лікарні м.Василькова почав протестувати проти вимушених відпусток та зменшення зарплат. Керівництво лікарні пояснило, що це був вимушений крок, щоб зберегти колектив, інакше довелося б звільняти людей через нестачу коштів. Наприклад, медсестри замість 1200 гривень отримували лише 900. Головний лікар Олександр Нещасний знає, що колектив обурений, але просить колег потерпіти, бо йому взагалі пропонували скоротити людей. В районному управлінні охорони здоров'я зізнаються, що грошей не вистачає, а з Києва їм спустили наказ економити. Змушені були скасувати надбавки, скоротити робочий день і відправити у неоплачувану відпустку кого на місяць, кого на два тижні.

Нагадаємо, що 1 жовтня 2014 року Кабінет міністрів України відсторонив Олега Мусія від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я через зрив проведення державних закупівель.