Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Чорновол обіцяє працювати над створенням антикорупційного органу з широкими повноваженнями

Тетяна Чорновол, урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики, 27 лютого 2014 року заявила, що буде працювати над створенням антикорупційного органу з широкими повноваженнями, адже Антикорупційний комітет має занадто обмежені функції.
Не виконано
Сказано 27 лютого 2014 р.

Джерело

  • http://www.wz.lviv.ua/news/55910
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=52186
  • http://www.medlawcenter.com.ua/ua/news/930.html
  • http://ua.korrespondent.net/ukraine/politics/3414326-poroshenko-vnis-do-rady-zakonoproekt-pro-stvorennia-antykoruptsiinoho-buiro
  • http://www.bbc.com/ukrainian/politics/2014/10/141003_corruption_bureau_sx

Результат

18 серпня 2014 року урядовий уповноважений з питань антикорупційної політики Тетяна Чорновол подала у відставку, фактично звинувативши уряд у саботажі її діяльності. Зазначимо, що Антикорупційне бюро так і не було створено.

14 жовтня 2014 року Верховна Рада проголосувала за президентський проект закону «Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції» № 5085, згідно з яким в Україні створюється новий правоохоронний орган - Національне антикорупційне бюро. Варто зазначити, що Тетяна Чорновол була категорично проти вказаного законопроекту, пропонуючи підтримати свій, який передбачає, що вищевказаний орган займатиметься, в тому числі виборчими порушеннями та контрабандою. За словами народного депутата Віктора Чумака, статті, які пропонує внести до кримінального кодексу Тетяна Чорновол, дублюватимуть вже існуючі статті КК, що на практиці призведе лише до чергових зловживань та правової невизначеності.