Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий заявив, що буде реалізовано пілотний проект з будівництва великого підрозділу з утилізації батарейок

Міський голова Львова Андрій Садовий, підбиваючи підсумки 2013 року, зазначив, що буде реалізовано пілотний проект з будівництва великого підрозділу з утилізації батарейок.
Не виконано
Сказано 26 грудня 2013 р.

Джерело

  • http://city-adm.lviv.ua/lmr-news/rubrics/government/215366-a-sadovij-mi-bagato-pratsyuemo-nad-riznimi-proektami-tomu-shcho-spivpratsya-z-derzhavoyu-nadzvichajno-skladna
  •  Лист в.о. начальника департаменту містобудування Львівської міської ради Коровайника С.
  • Лист директора департаменту містобудування Львівської міської ради Павліва А.П.
  • https://www.segodnya.ua/ukraine/chto-na-samom-dele-proishodit-s-batareykami-sobrannymi-v-ukraine--720125.html
  • http://lviv1256.com/news/u-l-vovi-iedyne-v-ukraini-pidpryiemstvo-z-utylizatsii-batareyok-zakrylo-vyrobnychu-liniiu/

Результат

Відповідно до листа Львівської міської ради від 15 січня 2015 року, у рамках реалізації пілотного проекту із впровадження системи збору та знешкодження відпрацьованих батарейок і люмінесцентних ламп, що містять ртуть, станом на сьогодні розроблено та ухвалою ЛМР від 20 березня 2014 року № 3066 затверджено комплексну муніципальну програму поводження з відходами побутового електронного та електричного устаткування; встановлено 80 спеціалізованих контейнерів для роздільного збирання відпрацьованих елементів живлення (батарейок); придбано обладнання для знешкодження люмінесцентних ламп, що містять ртуть; придбано та обладнано спецустаткуванням два автомобілі (мікроавтобуси) для екологічно безпечного збирання та транспортування відпрацьованих люмінесцентних ламп, що містять ртуть; впроваджено систему збору відпрацьованих батарейок, що виникають у побуті.

Станом на 25 грудня 2014 року зібрано понад 2 тонни відпрацьованих батарейок; через місцеві засоби масової інформації проводиться інформаційно-освітня кампанія із висвітлення питань щодо поводження з відходами побутової електроніки та електрики; розпочато роботи із облаштування приміщень для можливості встановлення в них обладнання зі знешкодження люмінесцентних ламп, що містять ртуть; розробляється документація, необхідна для отримання ліцензії на право здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами, а саме на здійснення збирання, транспортування та знешкодження відпрацьованих люмінесцентних ламп, що містять ртуть. Впровадження проекту очікується у листопаді 2015 року.

Відповідно до листа Львівської міської ради від 8 грудня 2015 року, реалізацію пілотного проекту із впровадження збору та знешкодження відпрацьованих батарейок та люмінесцентних ламп, що містять ртуть розпочата з лютого 2013 року.

Станом на 4 червня 2016 року, єдине підприємство яке має необхідним обладнанням та лабораторіями для утилізації батарейок у Львові - державний завод "Аргентум". Він провів успішні експерименти, але зараз не переробляє батарейки, оскільки нікому продавати виготовлену сировину.

4 грудня 2018 року підприємство «Аргентум» у Львівській області закрило виробничу лінію з утилізації використання батарейок.