Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Львова
  • Голова партії "Самопоміч"

Садовий пообіцяв викупити будинок на вул. Дністерській, 5 для суспільних потреб

28 лютого 2013 року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв викупити для суспільних потреб будинок, який розташований на вул. Дністерській, 5.
Не виконано
Сказано 28 лютого 2013 р.

Джерело

  • http://city-adm.lviv.ua/portal-news/science-and-education/education/209534-zavtra-na-vykonkomi-rozhliadatymut-rishennia-pro-vykup-dlia-suspilnykh-potreb-budivli-na-vul-dnisterskii-5
  • Лист в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури В.Олійника
  • Лист в.о. начальника департаменту містобудування Львівської міської ради Коровайника С.
  • Лист начальника управління житлового господарства департаменту Ю. Голець
  • Лист начальника юридичного управління Львівської міської ради Пайонкевич Г.К.
  • Начальник юридичного управління Львівської міської ради Г.Пайонкевич
  • Лист директора юридичного департаменту ЛМР Пайонкевич Гелени Казимирівни

Результат

Відповідно до листа Львівської міської ради від 5 травня 2015 року ухвалою Вищого Адміністративного суду України від 16 квітня 2015 року за позовом Львівської міської ради про примусове відчуження об'єкту нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності апеляційну скаргу Львівської міської ради залишено без задоволення, а ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 15.07.2014 року у справі за позовом Львівської міської ради до Пріцака Олега Ігоровича про примусове відчуження об'єкту нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності - без змін. Станом на 1 травня 2015 року юридичним управлінням міської ради готується відповідна заява до Верховного Суду України про неоднакове застосування норм права по даній справі.

Відповідно до листа Львівської міської ради від 9 жовтня 2015 року, ухвалою Верховного Суду України від 7 вересня 2015 року відкрито провадження у справі за позовом Львівської міської ради до Пріцака О.І. про примусове відчуження об'єкту нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності для перегляду ухвали Вищого адміністративного суду України від 16 квітня 2015 року.

Відповідно до листа юридичного управління Львівської міської ради від 26 квітня 2016 року ухвалою Верховного Суду України від 07.09.2015 року відкрито провадження у справі за позовом Львівської міської ради до Пріцака О.І. про примусове відчуження об'єкту нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності для перегляду ухвалі Вищого адміністративного суду України від 16.04.2015 року. 20.10.2015 року Верховним судом України прийнято постанову про задоволення заяви Львівської міської ради, скасовано ухвалу Львівського апеляційного адміністративного суду від 15.07.2014 року та ухвалу Віщого адміністративного суду України від 16.04.2015. Матеріали за заявою Львівської міської ради передати до Львівського апеляційного адміністративного суду для вирішення питання про відкриття провадження в адміністративній справі за позовом Львівської міської ради до Процака О.І., третя особа Управління капітального будівництва Львівської міської ради про примусове відчуження об'єкту нерухомого майна з мотивів суспільної необхідності.

Відповідно до листа юридичного департаменту ЛМР від 31 березня 2017 року постановою Львівського апеляційного господарського суду відмовлено у задоволення позову ЛМР до Пріцака О.І. про примусове відчуження нерухомого майна. Постанову суду першої інстанції залишено без змін.

ВИСНОВОК: будинок на вул. Дністерській, 5 залишився у приватній власності.