Лист з погрозами від так званої «УПА» прислали з-за кордону – СБУ

Читать на русском

Радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський заявив, що за результатами експертизи лист із заявою від так званої «Української повстанської армії» було відправлено з німецького поштового сервісу.

Про це Лубківський повідомив у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«За результатами вивчення технічних властивостей листа, що надійшов на особисту електронну скриньку пана Володимира Фесенка, СБУ було встановлено, що повідомлення відправлено за допомогою сервісу разових поштових адрес, який знаходиться на хостингу в компанії, що знаходиться на території ФРН», – розповів він.

За словами Лубківського, при пересиланні листа використовувався анонімізатор, ймовірно TOR, з транзитними IP-адресами у Великобританії і США. «Відправник вжив максимальних заходів, щоб унеможливити його ідентифікацію, що ставить під сумнів як правдивість повідомлення, так і наміри автора», – зазначив радник голови СБУ.

Він також розповів, що була проведена професійна лінгвістична експертиза, за висновками якої можна сказати, що пересланий з-за кордону текст складений з використанням русизмів особою чи особами, які, очевидно, не є носіями української мови. Крім того, не властивими українській мові є також і деякі синтаксичні конструкції.

Нагадаємо, сьогодні вранці політолог Володимир Фесенко, а пізніше і прес-служба «Опозиційного блоку», заявили, що отримали електронний лист, в якому так звана «Українська повстанська армія» взяла на себе відповідальність за вбивства Калашникова та Бузини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: