Порошенко: політики дурять українців, безкоштовна медицина – міф

Читать на русском

Безкоштовна медицина – один з найбільших міфів сучасності, яким українські політики з року в рік дурять людей.

Про це на засіданні Національної ради реформ заявив Президент України Петро Порошенко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Глави держави.

Президент зауважив, що в безкоштовну медицину вірять доти, доки не захворіють і не з’явиться потреба звертатися до лікарів. «Правда полягає в тому, що за медичні послуги хтось має платити, і держава сама з цим не впорається», – заявив Порошенко, додавши, що одним бюджетом всіх не полікуєш.

Глава держави наголосив, що стратегія реформування галузі має бути націлена на те, щоб у центрі уваги було не ліжко-місце, а пацієнт. «Кінцевим індикатором реформи має стати те, що визначено в програмі «Стратегія реформ–2020», – середня тривалість життя. «Збільшується тривалість життя – медицина працює добре. Зменшується тривалість життя, і які би солодкі пісні нам не співали, – медицина працює неефективно», – підкреслив Президент.

Говорячи про ціни на ліки, Президент зауважив, що «цінники в аптеках нагадують цінники в ювелірних магазинах». «Кроки, які були нами запропоновані, щоб зробити закупівлю ліків більш прозорою, реєстрацію набагато спрощеною, зняли левову частину бюрократично-корупційних складових, які до 40-50% підвищували абсолютно необґрунтовано ціни на ліки», – заявив Порошенко.

Крім того, Президент підтримав пропозицію свого радника Ольги Богомолець та доручив міністру охорони здоров’я Олександру Квіташвілі відкрити та зробити публічними реєстри референтних цін на ліки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: