Яценюк розповів, скількох державних чиновників уже «зачистили»

Читать на русском

В рамках виконання закону про люстрацію своїх посад в органах державної влади вже позбулися 2 тисячі осіб, 500 з яких були звільнені, ще 1,5 тисячі – пішли за власним бажанням.

Про такі цифри розповів на засіданні уряду прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«В цілому в реєстрі люстрованих 500 осіб, які були звільнені на підставі цього закону і, за даними громадських організацій, ще 1,5 тисячі – це ті, хто сам звільнився, оскільки вони підпадали під законодавство України про люстрацію», – зазначив прем'єр.

У той же час депутат Верховної Ради від «Опозиційного блоку» Юрій Павленко в ефірі одного з телеканалів розповів, що, на його думку, те, як нараз виконується закон про очищення влади, більше нагадує «інструмент для переслідування неугодних».

«Закон про люстрацію не має нічого спільного з очищенням влади. Він грубо порушує Конституцію, міжнародно-правові зобов'язання України, всі можливі рекомендації Ради Європи. Він став інструментом для з'ясування відносин і переслідування неугодних», – заявив Павленко.

Крім того, нардеп нагадав, що Венеціанська комісія визнала документ недосконалим та попросила український парламент внести в нього зміни.

Нагадаємо, минулого року прем'єр-міністр пообіцяв, що з квітня 2015 року почнуться люстраційні перевірки в територіальних органах державної влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: