Два загальнонаціональних канали вже зголосилися допомогти ATR зі студією

Читать на русском

Україна готова надати усебічну підтримку єдиному кримськотатарському телеканалу ATR для здійснення мовлення як на материковій частині країни, так і на окупованому півострові.

Причому, допомогти кримським колегам зголосилися навіть кілька загальнонаціональних каналів, що готові поділитися приміщеннями під продакшн, розповів «Слову і Ділу» голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко.

«М'яч зараз на половині поля ATR: він має визначитися, як далі розвивати канал», – зазначає Артеменко.

«Ми збиралися з керівництвом Меджлісу, зокрема, з паном Чубаровим і з деякими працівниками телеканалу ATR минулого тижня. І мова йшла про те, що ми, Національна рада, Міністерство інформаційної політики, будь-який орган державної влади, готові допомогти нашим кримськотатарським братам. Але для цього вони мають визначитися, чого вони хочуть», – зазначає голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Зі свого боку, Нацрада готова надати усебічне сприяння щодо розміщення продакшн-студії на неокупованій території країни. «Всі інструменти, які є в руках української держави, можуть бути задіяні. І не тільки в руках держави, але й взагалі в руках українських патріотів... Я можу сказати, що керівники двох телеканалів уже після нашої зустрічі підтвердили мені, що вони готові прийняти ATR у себе, виділити місце для продакшн-студії. Два загальновідомих канали», – розповів Артеменко. Маючи ліцензію на супутникове мовлення, телеканал міг би продовжувати мовлення для своєї аудиторії на півострові, підкреслив він.

Крім того, керівництву ATR було запропоновано запустити середньохвильове національне радіо. «Будь-ласка, будемо робити – небюрократично, не через папірці: візьмемо руку в руку, підемо до «Укрчастотресурсу», допоможемо з передавачами, будемо звертатися до міжнародної спільноти, або шукати там, де є у нас радіопередавачі вільні в концерні «РРТ», – і будемо допомагати», – запевнив Артеменко.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ поширили заяву керівництва ATR про те, що телеканал зробить усе, шоб отримати дозвіл «Роскомнагляду» та не йти з Криму на територію материкової України. У коментарі кореспонденту «Слова і Діла» Артеменко розповів, що навіть у разі реєстрації телеканалу в «Роскомнагляді», це не повинно вплинути на їх діючу ліцензію на супутникове мовлення в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: