Цього року держава збільшить витрати на енегоефективність у 30 разів

Читать на русском

Обсяг державної компенсації, передбаченої до видачі громадянам, котрі планують перейти з газового опалення на будь-яке інше чи утеплити будинок, збільшено в 30 разів у порівнянні з минулим роком.

Таким чином, у 2015-му Кабінет міністрів спільно з «Ощадбанком» видасть українцям 1,5 млрд гривень на компенсацію заходів із енергоефективності, заявив сьогодні міністр регіонального розвитку та будівництва Геннадій Зубко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Цензор.НЕТ».

Зубко уточнив, що компенсація складатиме 20% на негазові котли і до 40% – на утеплення житла в багатоповерхівках (але не більше 10 тис. грн на квартиру). Видаватися вона буде у формі кредиту «Ощадбанку».

Щоправда, стосовно багатоповерхових будинків Кабмін встановив обмеження – кошти будуть видаватися лише мешканцям будівель, котрі перебувають в управлінні ОСББ.

Нагадаємо, минулого року держава виділила на компенсацію заходів з енергоефективності для населення всього 50 млн грн.

Крім того, вагомий внесок у впровадження енергозберігаючих технологій мав зробити Світовий банк: як пообіцяв рік тому Володимир Гройсман (котрий тоді посідав місце віце-прем'єра), міжнародна фінансова установа повинна була виділити для України 3 млрд дол. на відповідні державні програми. Втім, із цієї суми надійшла тільки частина – 732 млн дол.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: