Дитсадки і лікарні платитимуть за опалення на чверть менше

Читать на русском

З 1 лютого 2014 року вартість опалення дитсадків, лікарень та інших закладів бюджетної сфери буде знижена в середньому на 25%, повідомив голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг, Валерій Саратов.

«Після перерахунку вартість на опалення… буде знижена в середньому на 25%. Це дозволить зекономити близько 2 млрд. гривень. Такий додатковий ресурс залишиться в регіонах і буде спрямований на розвиток міст і районів, підвищення комфортності проживання громадян», - цитує чиновника прес-служба Нацкомісії.

В той же час Саратов зазначив, що тарифи на опалення для населення знижені не будуть, оскільки держава і так дотує різницю в тарифах, втім, підвищення цін на опалення також не планується.  

«Держава й надалі продовжить дотувати вартість газу для населення, яка на 55% менша, ніж для підприємств теплокомуненерго», - зазначив чиновник.

Як повідомляється, наразі вже проводиться перерахунок тарифів на теплову енергію для бюджетної сфери і відповідні рішення планується ухвалити на позачерговому засіданні комісії 31 грудня.

Нагадаємо, віце-прем’єр Олександр Вілкул 18 червня 2013 року запевнив, що до 1 вересня буде відремонтовано системи опалення в понад 1 тис. учбових закладів, і ця обіцянка була виконана.

20 червня віце-прем'єр-міністр пообіцяв, що в рамках проектів зі зниження споживання природного газу при виробництві теплової енергії буде використано електроопалення при впровадженні 9,4 тисяч котлів.

15 жовтня Вілкул заявив, що в 2013 році планується зниження споживання природного газу підприємствами теплокомуненерго на 5%.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: