Порошенко обере директором Антикорупційного бюро Артема Ситника – Купрій

Читать на русском

Колишній член фракції «Блоку Петра Порошенка», а нині позафракційний народний депутат Віталій Купрій заявив, що директором Національного антикорупційного бюро (НАБ) буде обраний Артем Ситник.

Про це політик написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«На сьогоднішній день стало очевидно, що Порошенко вибере директором Антикорупційного бюро саме Артема Ситника. Така людина, як Ситник, вигідна Президенту, оскільки нею можна буде легко маніпулювати», – вважає Купрій.

За його словами, Ситник виступав адвокатом скандально відомого прокурора Володимира Бабенка, який на сьогоднішній день перебуває у розшуку за незаконне звільнення з під варти «депутата-вбивці Віктора Лозінського і причетний до викрадення тіла Георгія Гонгадзе з Таращанського моргу».

«Я повідомив Конкурсній комісії, яку очолює пропрезидентський народний депутат Рефат Чубаров, що Ситник умисно приховав вищевказаний факт. Захисник Бабенка Артем Ситник особисто прекрасно знав усі обставини «справи Лозінського», оскільки тривалий час працював начальником слідчого відділу прокуратури Кіровоградської області. Проте, це не завадило пану Ситнику прийняти рішення захищати злочинця – «перевертня в погонах», – зазначив Купрій.

Він також додав, що обрання на посаду директора НАБ людини, яка раніше працювала на керівних посадах в правоохоронних органах, «поховає саму ідею створення незалежного та ефективного антикорупційного органу». «Маючи за собою шлейф особистих відносин і зобов'язань усередині системи, змінити її буде неможливо», – резюмував народний депутат.

Нагадаємо, напередодні Конкурсна комісія з обрання голови Антикорупційного бюро запропонувала Президенту Петру Порошенку дві кандидатури на посаду директора НАБ – Артема Ситника і Миколу Сірого. Ситник отримав 7 голосів «за», а Сірий – 5.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: