Луценко спростував наміри свого однопартійця Капліна усунути Яценюка

Читать на русском

Народний депутат, голова фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко вважає, що можливості тимчасово усувати Арсенія Яценюка від виконання обов'язків прем'єр-міністра через антикорупційне розслідування в Кабміні насправді немає.

Про це Луценко розповів журналістам, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Це неможливо. В країні, яка воює, не відсторонюють прем’єр-міністра для з’ясування будь-якої інформації. Це можна зробити в інший спосіб», – заявив Луценко на прохання прокоментувати вимоги групи народних депутатів на чолі з Сергієм Капліним усунути Яценюка на час проведення антикорупційного розслідування в уряді.

Нагадаємо, після того, як відсторонений голова Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко заявив про факти фінансових махінацій у Кабміні, прем'єр-міністр сам звернувся до Генпрокуратури з вимогою перевірити діяльність свого уряду.

3 квітня група нардепів під головуванням представника «Блоку Петра Порошенка» Сергія Капліна заявила, що ініціює створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради для вивчення діяльності Кабміну та вимагатиме усунення від виконання своїх обов'язків прем'єр-міністра Арсенія Яценюка.

Того ж дня представниця Міністерства юстиції Наталя Севостьянова розповіла, що за результатами внутрішнього аудиту діяльності Кабінету міністрів, за час роботи обох урядів Арсенія Яценюка було виявлено фінансових порушень на 500 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: