Церкви та інші релігійні громади не платитимуть податок на нерухомість

Читать на русском

Верховна Рада України ухвалила законопроект, яким звільнила релігійні організації від сплати податку на нерухомість.

За законопроект №2226 проголосував 261 народний депутат, прийнявши документ за основу, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Сегодня».

Так, глава парламенту Володимир Гройсман запропонував обробити до другого читання всі запропоновані в залі поправки.

Метою законопроекту є внесення змін до Податкового кодексу України для звільнення релігійних організацій від податку на нерухомість, який фактично є непрямим оподаткуванням пожертвувань церков і релігійних організацій, за рахунок який було придбано або побудовано зазначене майно, говориться в пояснювальній записці до документа.

Співавтор проекту закону депутат від «Народного фронту» Павло Унгурян повідомив, що релігійні громади звільнені від податку на землю, а «в Податковому кодексі випадково залишилося оподаткування нерухомості, яка знаходиться у власності церков і релігійних громад».

У документ запропонували внести правки, які передбачають звільнення від податку тільки для тих об'єктів нерухомості, які використовуються безпосередньо в релігійних цілях, наприклад, для богослужінь.

Як повідомив спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, законопроект до другого читання підготують за скороченою процедурою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: