Губернатором Запоріжжя став заступник голови ЗОДА часів Кучми

Читать на русском

Президент призначив новим головою Запорізької облдержадміністрації колишнього першого заступника губернатора регіону Григорія Самардака.

Відповідний указ оприлюднила прес-служба Президента України, передає «Слово і Діло».

«Призначити Самардака Григорія Вікторовича головою Запорізької обласної державної адміністрації», – йдеться в документі за підписом Порошенка.

Разом з тим, як повідомляє агенція «Укрінформ», перший заступник голови Адміністрації Президента Віталій Ковальчук сьогодні вже представив нового очільника області.

Між тим, в активі Самардака – робота в податковій службі Донецької та Запорізької областей, в топ-менеджменті «ІндустріалБанку» та управлінні промисловості, енергетики, транспорту і зв'язку Запорізької ОДА. Крім того, у 2002-2003 рр. Самардак уже працював на посаді заступника губернатора області, у 2003-2005 рр. був першим заступником.

Нагадаємо, в коментарі «Слову і Ділу» політолог Олексій Голобуцький зазначив, що Президент більше не наважиться призначати керівниками областей персон із бізнес-сфери, а губернатором Запоріжжя імовірно стане не надто одіозна персона з «місцевих».

Додамо, що у зв'язку з призначенням головою Дніпропетровської ОДА 25 березня Валентин Резніченко припинив виконувати обов'язки губернатора Запорізького регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: