Симоненко: комуністи завжди відстоювали територіальну цілісність України

Читать на русском

Лідер Комуністичної партії Петро Симоненко, який прийшов на допит у Службу безпеки України, заявив, що вважає кримінальне переслідування комуністів політичним замовленням.

Про це він сказав журналістам біля будівлі СБУ, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Усім нам сьогодні зрозуміло, що це чергова спроба розправи над КПУ», – переконаний лідер Компартії.

При цьому Симоненко відкинув всі звинувачення в сепаратизмі. «Ми, комуністи, завжди відстоювали територіальну цілісність України», – заявив він.

Крім того, головний комуніст країни вважає, що кримінальні процеси проти КПУ спрямовані лише для того, щоб відвернути увагу людей від економічних проблем, які, на його думку, виллються в масові демонстрації вже в травні поточного року.

«Я думаю, що кожен з вас отримає повідомлення, скільки ви будете платити за квартиру, за газ, тепло, тоді ви все відразу зрозумієте. Та ситуація, яка пов'язана із заморожуванням заробітної плати, а також з різким зростанням всіх платежів призведе до того, що люди будуть свідомо говорити не тільки про своє невдоволення, але й будуть протестувати проти цієї влади», – вважає Симоненко.

Нагадаємо, в серпні минулого року ГПУ завела кримінальну справу проти лідера Компартії України за звинуваченням у сепаратизмі за його виступи в парламенті. А 1 квітня Служба безпеки України викликала Симоненка на допит у зв'язку з його перебуванням на пленумі ЦК КПРФ, а також через висловлювання, «в яких міститься заклик до злочинів проти основ національної безпеки України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: