У Яценюка зізналися в порушеннях на півмільярда гривень

Читать на русском

Кабінет міністрів Арсенія Яценюка протягом своєї діяльності припустився фінансових порушень на суму близько 500 млн грн.

Про це розповіла журналістам заступник міністра юстиції Наталя Севостьянова, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Зокрема, вона запевнила, що перевірка діяльності уряду Держфінінспекцією виявила, що сума фінансових порушень в Кабінеті міністрів протягом останнього року його роботи склала близько 500 млн грн, у той час як озвучені екс-головою інспекції Миколою Гордієнком 7,5 млрд – це результат порушень, яких припускалися урядовці протягом 2007-2014 років.

«З тієї суми, що була заявлена паном Гордієнком, 7,5 млрд гривень, тільки близько 500 млн гривень мають відношення до періоду функціонування діючого уряду», – заявила Севостьянова.

Основні порушення стосувалися таких підприємств, як «Укрпошта» та «Укрзалізничпостач», і саме їхню діяльність зараз вивчає прокуратура, розповіла заступниця міністра. Також нещодавно прем'єр-міністр дав розпорядження поновити перевірки НАЕК «Енергоатом», що були зупинені Держфінінспекцією самовільно.

Нагадаємо, 18 березня відсторонений голова Державної фінансової інспекції Микола Гордієнко заявив, що має докази корупції в уряді Арсенія Яценюка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: