Начальник київського ДАІ оголошений у розшук – Аваков

Читать на русском

Начальник Державної автоінспекції міста Києва, полковник міліції Микола Макаренко, який підозрюється в організації злочинної групи, втік з України в Білорусь.

Про це у себе на сторінці в Facebook написав міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

За його словами, сьогодні служба внутрішньої безпеки МВС, спільно з прокуратурою Києва провели ряд обшуків і затримань в рамках заходу ряду злочинних схем, виявлених в ДАІ Києва.

Зокрема, затримано начальника відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи УДАІ ГУМВС України в Києві, підполковника міліції Миколу Жебеля.

«Начальник ДАІ Києва, полковник міліції Макаренко Микола Миколайович, підозрюваний, як організатор злочинної групи, несанкціоновано залишив територію країни в напрямку Білорусі. Розшукується для дачі пояснень та прийняття рішень», – заявив Аваков.

Злочинна група Макаренка, за словами глави МВС, підозрюється у вимаганні щомісячної грошової виплати від співробітників центрів надання послуг, пов'язаних з використанням автотранспорту, підпорядкованих ГУМВС в місті Києві, а також у монопольній реалізації бланків довідок-рахунків МРЕВ, в тому числі через через ТОВ «Іннавто», яка пов'язана із затриманим підполковником Жебєлєм.

«Тільки через цю компанію Жебель отримував незаконного доходу більш 600 000 гривень на місяць, наживаючись тільки на одному бланку 720 грн (!)», – розповів Аваков.

Нагадаємо, вже в червні цього року на вулиці Києва замість звичайних даішників вийдуть навчені американськими фахівцями патрульні поліцейські.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: