Яресько за рахунок реструктуризації хоче зекономити $ 15 млрд

Читать на русском

Яресько планує протягом чотирьох років за рахунок зменшення витрат на обслуговування та погашення державного боргу зекономити для Бюджету 15,3 млрд доларів.

Про це вона заявила в інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

Під час переговорів з найбільшими кредиторами Наталія Яресько окреслила основні цілі реструктуризації, серед яких економія 15,3 млрд доларів, досягнення до 2020 року співвідношення боргів до ВВП не більше, ніж 71%, та, починаючи з 2019 року, домогтися, щоб платежі по обслуговуванню боргів не перевищували 10% ВВП.

Вона зазначила, що встигнути домовитися про реструктуризацію потрібно до кінця травня. «Нам не можна не встигнути цього зробити».

Щодо російського боргу в 3 мільярди доларів очільниця Мінфіну зазначила, що розмови з кредиторами ведуться на однакових умовах, без будь-якої дискримінації за географічною ознакою. «Я думаю, що всі кредитори однаково хочуть, щоб врешті-решт ми були в змозі платити наші борги», – додала вона.

Яресько зазначила, що окрім реструктуризації «ще однією вимогою для отримання наступного траншу від МВФ є реформування системи фінансування лікарень».

«Кожне відомство брало на себе відповідальність, кожен міністр має брати на себе відповідальність виконувати ті обіцянки. Міністерство охорони здоров’я має відповідальність зробити це вчасно», – каже Яресько.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд 11 березня схвалив нову чотирирічну програму співпраці з Україною обсягом кредитування 17,5 млрд дол. Перший транш кредиту у розмірі 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: