Москаль планує відкрити кордон Луганської області з РФ

Читать на русском

Під час Великодніх свят перетин ділянки українсько-російсього кордону в тій частині Луганської області, що контролюється українською владою, буде відбуватися за спрощеною процедурою.

Таку обіцянку дав місцевим жителям голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль, пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу чиновника.

Москаль переконаний, що негативного впливу на ситуацію в області такий крок не матиме, адже всі, хто хотів виїхати з області, вже зробили це раніше.

«Я попросив, щоб на Великдень та поминальні дні прикордонники відкрили кордон там, де є суміжні села з Російською Федерацією. І там, і тут живуть українці. Хто хотів туди поїхати – вже поїхав, хто хотів втекти – давно вже втік. Люди будуть мати можливість пересуватися за спрощеною процедурою перевірки документів та без огляду, щоб була можливість спокійно пом’янути своїх родичів», – прокоментував своє рішення голова обласної ВЦА.

В Луганській обласній військово-цивільній адміністрації уточнюють: ідеться про пропускні пункти у Станично-Луганському, Міловському, Троїцькому, Новопсковському та Біловодському районах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: