Прокуратура довела провину українських військових у ДТП в Костянтинівці

Читать на русском

Головна військова прокуратура завершила розслідування за фактом дорожньо-транспортної пригоди, що сталася в Костянтинівці Донецької області 16 березня 2015 року.

Про це повідомила прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

«Завдяки чіткій та скоординованій роботі було проведено розслідування цієї трагічної події, зібрані беззаперечні докази провини двох військовослужбовців, яких притягнуто до кримінальної відповідальності», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, слідчими військової прокуратури було встановлено, що 16 березня військовослужбовець офіцер, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, недбало поставився до виконання своїх службових обов'язків, а також незаконно доручив управління військового тягача своєму підлеглому – іншому військовослужбовцю, який також перебував у стані алкогольного сп'яніння і не мав права керувати військовою технікою.

Надалі цей військовий порушив вимоги ПДР, не впорався з керуванням тягача, з'їхав з автомобільної дороги на узбіччя та скоїв наїзд на пішоходів, в результаті чого загинула дитина та отримала тілесні ушкодження жінка.

«Військовослужбовцю, що допустив недбалість, оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 425 КК України (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки), а його підлеглому – за ч. 1 ст. 415 КК України (порушення правил водіння або експлуатації машин) та їм обрано запобіжний захід – тримання під вартою», – повідомили в прес-службі ГПУ.

Крім того, в ході слідства Міністерство оборони України в повному обсязі відшкодувало заявлений родичами загиблої дівчинки позов, додали в Генпрокуратурі.

Обвинувальний акт стосовно військовослужбовців сьогодні був переданий до суду для розгляду по суті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: