Тепер з комуністичним режимом почали боротися кримінальними провадженнями

Читать на русском

Служба безпеки України має всі підстави для відкриття кримінального провадження стосовно лідера українських комуністів Петра Симоненка.

Про це повідомила речник СБУ Олену Гітлянську, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Я думаю, що розслідування буде проведено і сьогодні є всі підстави для порушення кримінальної справи і для того, щоб розслідувати факти, які можуть свідчити про причетність вищого керівництва (КПУ) до незаконної діяльності», – сказала вона.

В СБУ також зазначили, що лідера Компартії  на 2 квітня викликали на допит. «Перевіряються обставини перебування Петра Симоненка на пленумі ЦК КПРФ, а також його коментарі, в яких міститься заклик до злочинів проти основ національної безпеки України», – завили в СБУ.  

Раніше народний депутат Ігор Мосійчук заявив, що готує депутатське звернення до СБУ та ГПУ з вимогами заарештувати Петра Симоненка, адже він переконаний, що лідер КПУ – агент держави-агресора, який активно підтримував сепаратизм та окупацію Луганської та Донецької областей України

В свою чергу голова Українського інституту національної пам’яті Володимир В'ятрович в коментарі «Слову і Ділу» зазначив, що в Україні на державному рівні не було організацій, які боролися з комунізмом, а за Януковича навіть встановлювали пам'ятники Сталіну та влада робила вигляд, що цього не знає, і лише зараз країна почала боротьбу з тоталітарним минулим.

«Коли в Східній та Центральній Європі вже почався процес люстрації, в Україні ще залишався комуністичний режим. Ситуація змінилася тільки після Революції Гідності. На моє переконання, Україна на вірному шляху, але країна тільки зараз почала боротьбу з тоталітарним минулим», – розповів «Слову і Ділу» В'ятрович.

Нагадаємо, 22 липня 2014 року з ініціативи тоді ще спікера Верховної Ради Турчинова пройшло успішне голосування за розпуск фракції Комуністичної партії України в парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: