Дніпропетровські комуністи хотіли створити «ДніпрНР» – СБУ

Читать на русском

Служба безпеки України викрила підпільну групу Дніпропетровського осередку Компартії, яка готувала акції по дестабілізації ситуації в регіоні.

Про це під час брифінгу повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

За її словами, в березні поточного року члени цієї групи провели в Бєлгороді (Росія) зустріч з двома дніпропетровськими комуністами, які виїхали в «ЛНР» і були обрані місцевими депутатами під час так званих «виборів».

Гітлянська заявила, що в Росії підпільній групі осередку КПУ поставили завдання підготувати створення чергової так званої «народної республіки» шляхом вчинення терористичних актів та диверсій.

Крім того, як повідомила прес-секретар СБУ, співробітниками Служби безпеки в Одесі була знешкоджена «банда терористів-комуністів, які разом зі своїми спільниками тероризували місто вибухами і підпалами». За словами Гітлянської, протягом двох діб були затримані три людини, які зізналися у скоєнні 10 терактів в Одесі.

Всього за період з 2014 по 2015 рік в Одесі було скоєно 24 теракти, додала речник СБУ.

Як відомо, напередодні український уряд схвалив розроблений Міністерством культури України пакет з чотирьох законів про декомунізацію, вшанування борців за незалежність України і перемоги над нацизмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: