Слідчі органи РФ почали «полювання» на адвоката Надії Савченко

Читать на русском

Стосовно захисника ув'язненої української льотчиці Надії Савченко Марка Фейгіна ведеться дослідча перевірка за фактом його дописів у соціальній мережі Twitter.

Адвоката підозрюють у «поширенні екстремізму», пише «Слово і Діло» з посиланням на twitter-акаунт Фейгіна.

«Щойно зателефонував слідчий СК Левін, начебто якийсь з підрозділів по Москві. По мені розпочато перевірку по екстремізму через твіттер», – написав сьогодні правозахисник. Пізніше він підтвердив: «Підтверджується, не жарт. Слідче Управління по Північному округу СК веде по мені дослідчу перевірку за екстремізму».

Щодо причин підозр стосовно себе з боку Слідчого комітету Росії, Фегін припускає: вся справа у тому, що звинувачення проти Савченко – бездоказові і справа «валиться». Тож єдиним виходом для російської влади тепер є розпочати «полювання» на її правозахисника.

Разом з тим адвокат запевнив: що б не сталося, справу української льотчиці він не залишить.

Як відомо, 16 березня Надія Савченко поновила голодування після чергової відмови суду випустити її під «домашній арешт» в українське диппредставництво. Пізніше сама ув'язнена сказала своїм адвокатам, що, імовірно, російську владу переконає тільки її смерть. За словами завкафедрою неврології національного медичного університету ім. Богомольця Лариси Соколової, стан Савченко задовільний, але вона гостро потребує моральної підтримки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: