Москаль вимагає припинити рейдерство «Айдару» біля Станиці Луганської (оновлено)

Читать на русском

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль вимагає у Генштабу Міністерства оборони вжити заходів для розблокування хлібзаводу ТОВ «УкрВереск», що в селі Петрівка Станично-Луганського району.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу чиновника.

За інформацією Москаля, підприємство, що є основним виробником хліба в районі, контролюється представниками батальйону «Айдар», які, за словами губернатора, «встановили тут свої правила й почали необґрунтовано піднімати ціну на хліб, що викликає соціальну напругу й нарікання на дії влади серед місцевого населення. При цьому військові «Айдару» не дозволяють іншим виробникам завозити хліб у Станично-Луганський район і зовсім не платять за енергоносії (заборгованість підприємства по газу зараз складає 700 тисяч гривень, а за електроенергію – 150 тисяч гривень)».

В Міноборони про факт рейдерського захоплення знають, однак досі нічого з цього приводу не зробили, обурюється чиновник. «Генштаб Збройних сил України на наші попередні звернення підтвердив факт захоплення підприємства «УкрВереск» батальйоном «Айдар», але жодних дій для його звільнення не вжив. Незважаючи на те, що в Збройних силах України є Служба військового правопорядку, вона навіть не представлена в Луганській області»,  йдеться у повідомленні прес-служби Москаля.

Також, за його даними, «айдарівці» заволоділи готівковими коштами підприємства у розмірі 280 тис. грн та матеріалами для випікання хліба вартістю 740 тис. грн. Після захоплення заводу випічка зменшилась на 50%, а частину обладнання навіть встигли розібрати на брухт, стверджує Геннадій Москаль.

Пізніше голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації зробив ще одну сенсаційну заяву. За його словами, військовослужбовці батальйону «реквізували» для власних потреб дві карети швидкої допомоги. Одна з них належала протитуберкульозному диспансеру в Трьохізбенці Новоайдарського району, інша – міській лікарні Щастя.

Вранці 2 квітня в Луганській обласній ВЦА повідомили: «швидку допомогу» з Трьохізбенки військовослужбовці повернули. «Вважаю, що на цьому інцидент в Трьохізбенці вичерпаний. Я особисто знайомий сбойцамі «Айдара», які дислокуються в селищі, і знаю, що вони дійсно захищають територіальну цілісність України на передньому краї. Тому інцидент зі «швидкою» будемо вважати прикрим непорозумінням»,  поспішив залагодити конфлікт Москаль.

Крім того, 2 квітня в Міністерстві оборони спростували захоплення хлібзаводу бійцями «Айдара»: за результатами перевірки відомства виявилося, що на підприємстві перебувають озброєні люди з приватної охоронної фірми.

Додамо, що 19 березня Геннадій Москаль пообіцяв жителям Станично-Луганського району відремонтувати пошкоджені в ході бойових дій місцеві соціальні заклади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: