Близько 2 млн українців можуть емігрувати в Європу – Сорос

Читать на русском

Американський мільярдер-філантроп Джордж Сорос назвав сценарій, за яким Європу наповнять біженці з України.

Джордж Сорос опублікував в журналі Project-syndicate статтю, у якій проаналізував ситуацію в Україні, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Обореватель».

«Один з найгірших сценаріїв української кризи включає в себе поступове згасання опору російської агресії. При цьому Європу наповнять біженці з України – 2 млн осіб, це реалістична оцінка», – пише Сорос.

В таком випадку, пише Сорос, кількість друзів Путіна в Європі зросте настільки, що санкції щодо РФ поступово зійдуть нанівець.

Інший сценарій, який можливий в Україні –  Європа буде «крапельним шляхом» годувати Україну. Україна не руйнується, але олігархи знову заявляють про себе і нова Україна починає нагадувати стару Україну. В такому випадку Путін визнає це майже задовільним завершенням конфлікту, повним крахом, пише Сорос.

Ще один сценарій, який Сорос називає більш обнадійливим – це якщо Україна продовжуватиме себе захищати, а її союзники, в тому числі й Європа, будуть їй допомагати та не вступати в прямий військовий конфлікт з Росією і не порушувати Мінських домовленостей. «Це не тільки допоможе Україні, це також допоможе ЄС повернути цінності і принципи, які, здається, втратили. Зайве говорити, що саме за цей сценарій я виступаю», – резюмував Сорос.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: