Заборона не заважає кримським перевізникам їздити на материкову Україну

Читать на русском

Незважаючи на те, що з 29 грудня пасажирське автомобільне сполучення материкової частини України з Кримом припинилися, центральний автовокзал Сімферополя продає квитки на автобуси з Криму в Україну.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

Незважаючи на те, що раніше РНБО повідомляла про тимчасове призупинення транспортного зв'язку з Кримом, зараз із півострова ходять маршрутні автобуси в Новоолексіївку, Одесу, Миколаїв і Херсон. Відомо, що автобуси прямують через пропускні пункти «Чонгар» і «Каланчак».

«Ви проїжджаєте російський кордон, далі проходите пішки до українського пункту пропуску, і на українській стороні вас забирає інший автобус», – пояснюють в касах.

Відзначимо, що з того моменту, як Генасамблея ООН прийняла резолюцію про невизнання анексії Криму Росією, згідно з міжнародним і українським законодавством, жодна транспортна компанія світу не має права направляти транспорт на територію анексованого півострова.

Нагадаємо, 1 березня вступила в дію норма, згідно з якою росіяни можуть в'їжджати в Україну лише за закордонними паспортами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: