Призов-2015: майже 20 тисяч українців поповнять ряди ЗСУ та Нацгвардії

Читать на русском

У квітні-травні 2015 року на строкову військову службу в Збройні сили України та Національну гвардію будуть призвані 19 926 громадян України.

Ще 1 200 осіб призвуть до Державної спеціальної служби транспорту, інформує «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.

У Міноборони уточнили, що в Збройних силах України будуть служити 12 296 призовників, а в Нацгвардії – 7 630. Загалом, на строкову військову службу будуть призвані 21 126 чоловік. У Полторака також пообіцяли не відправляти призовників в зону проведення антитерористичної операції.

На проведення весняного призову 2015 року уряд виділив понад 1 млн 967 тис. гривень. «Кошти повинні передати до 10 квітня», – кажуть в МО.

При цьому варто зазначити, що сума коштів, необхідних для підготовки та проведення призову на строкову військову службу одного призовника, становить всього 93 гривні 13 копійок.

Як пояснили в прес-службі оборонного відомства, дана сума була визначена без урахування коштів на харчування та перевезення призовників зі збірних пунктів обласних, Київського міського військових комісаріатів до місця служби.

У Міноборони також нагадали, що призову на строкову військову службу підлягають здорові чоловіки, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років і які ще не досягли 27-річного віку, і не мають права на звільнення або відстрочку.

Як відомо, Верховна Рада України прийняла закон, що збільшує максимальний вік для строкової військової служби за призовом з 25 до 27 років. Тим часом у Міністерстві оборони констатують, що половина військовозобов'язаних непридатні до служби в ЗСУ через стан здоров'я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: