Ще 2 області можуть отримати губернаторів зі «свити» Президента

Читать на русском

Незабаром два народних депутати від «Блоку Петра Порошенка» можуть очолити обласні адміністрації.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на Дзеркало тижня.

Зокрема, губернатором Тернопільської області може стати нардеп Степан Барна, а його колега Валерій Куліч претендує на пост губернатора Чернігівської області.

«Так, я мав консультації в Адміністрації Президента з приводу можливості мого призначення на посаду голови ОДА. Але остаточне рішення мені не відомо. У будь-якому випадку, призначення відбувається на підставі указу Президента, який розміщується на офіційному сайті. До цього часу говорити нема про що», – йдеться на персональному сайті Куліча.

Пізніше прес-секретар Глави держави Святослав Цеголко у себе в Twitter повідомив, що Порошенко таки призначив Валерія Куліча новим головою Чернігівської обласної державної адміністрації.

Відзначимо, що, за неофіційною інформацією, Куліча вважають близьким бізнес-партнером Петра Порошенка.

Що стосується Степана Барни, який є 65-м номером списку «БПП», то, у разі його призначення, він повинен буде здати мандат народного депутата, і тоді його місце в Раді займе Рефат Чубаров, який є наступним «прохідним» у списку партії.

Нагадаємо, що 25 березня Президент України Петро Порошенко задовольнив прохання Ігоря Коломойського про відставку з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації. Тоді ж Кабмін затвердив на цю посаду Валентина Резніченка, який раніше був губернатором Запорізької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: