Через «махання шаблями» в уряді, в ООН побоюються за свою «гуманітарку»

Читать на русском

Організація Об'єднаних Націй скорочує обсяги гуманітарної допомоги населенню Донецької та Луганської областей.

Однією з причин такого кроку в ООН називають те, що своєчасна доставка гуманітарних вантажів перебуває під загрозою через гучні звільнення в українських державних структурах як на регіональному, так і на центральному рівнях, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Апостроф».

Втім, головною причиною все ж є недостатнє фінансування програми з боку міжнародного співтовариства. Як зазначається у звіті Управління ООН з гуманітарних питань, «доставка гуманітарної допомоги, як очікується, значно скоротиться оскільки фінансування продовжує залишатися вкрай низьким: було отримано лише 16% із задекларованої на 2015 рік суми в $316 млн».

Нагадаємо, у зв'язку з корупцією в Держслужбі з надзвичайних ситуацій був затриманий голова ДСНС Сергій Бочковський та його заступник Василь Стоєцький. Затримання відбулося прямо під час засідання Кабінету міністрів 25 березня. Пізніше народний депутат Антон Геращенко розкрив подробиці справи: відмивання грошей у відомстві відбувалося за посередництва підставних фірм.

Крім того, того ж дня стало відомо про відставку губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: