Бойовики переконані, що Росія незабаром визнає свою участь у війні

Читать на русском

Росія рано чи пізно визнає участь своїх військових у війні на Донбасі.

Про це в інтерв'ю російській службі ВВС розповів Дмитро Сапожніков, який називає себе одним з командирів «спецназу» донецьких бойовиків, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Він зазначив, що Росія буде вести себе так само, як і в ситуації з Кримом: спочатку буде заперечувати участь своїх військових, а потім визнає.

Сапожніков уже не приховуючи говорить, що операціями бойовиків на Донбасі, командували кадрові російські офіцери, включаючи генералів. І саме за допомогою російської армії бойовики змогли «взяти» Логвинове і фактично оточити Дебальцеве.

«У підсумку ми прорвалися, «взяли» цю «шийку» в Логвиновому, бо впродовж 3-5 днів приїхали на допомогу наші танки. Це російська армія, буряти. Завдяки їм, завдяки цій важкій техніці і взяли Дебальцеве», – заявив він.

Зокрема, росіяни допомагають під час великих операцій бойовиків – ті отримують команди безпосередньо від російських військових, каже Сапожніков.

«Всіма операціями, особливо такими великомасштабними, як «котли», керують російські військові, російські генерали. Вони створюють плани спільно з нашими командирами. Мені часто доводилося перебувати при штабі, приїжджати, доповідати якусь інформацію. І координація відбувається у них досить просто. Вони разом все це вигадують, разом створюють, а ми виконуємо», – уточнив він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: