Порошенко: війна перетворила агросферу на «локомотив» української економіки

Читать на русском

Під головуванням Петра Порошенка відбулося четверте засідання Національної ради реформ України, на якому Президент наголосив на необхідності створення сприятливого інвестиційного клімату в агропромисловому комплексі.

Про це повідомляє прес-служба Президента України, передає «Слово і Діло».

«У часи, коли у зв'язку з агресією проти України було знищено промисловий потенціал Донецької і Луганської областей, падіння експорту продукції машинобудування, металургійного комплексу, локомотивом експортної виручки стала аграрна галузь», – розповів Петро Порошенко.

У зв'язку з цим, Президент наголосив на необхідності створення сприятливого інвестиційного клімату у цій сфері.

Водночас, серед питань, які були винесені на розгляд, була ситуація з впровадження реформ в паливно-енергетичному секторі, імплементація угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

«Найближчим часом зможемо прийти до того, про що ми говорили з початку створення коаліції – прозорого режиму управління державною власністю. Важливо, щоб такий підхід застосовувався не лише до окремих підприємств деяких галузей, а й до всього паливно-енергетичного сектору. Коли ми говоримо про деолігархізацію, то це має стосуватися всіх сфер. Думаю, що це те, що хочуть сьогодні чути про Україну інвестори», – наголосив Президент. 

Крім того, в коментарі «Слову і Ділу» президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» Алекс Ліссітса розповів, що Мінагрополітики оцінює необхідне фінансування для весняно-польових робіт у 2015 році в розмірі 60 млрд грн, хоча аграрії називають іншу суму – 80 млрд.

«На сьогоднішній день сільськогосподарські підприємства заявляють: на посівну катастрофічно не вистачає грошів. У Бюджеті закладено лише 300 мільйонів на відшкодування відсоткової ставки на банківські кредити та і цього дуже мало», – розповів Ліссітса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: