Відвідавши Святошин, Кличко пообіцяв 1 квітня розчистити виходи з метро

Читать на русском

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв киянам, що вже 1 квітня всі об'єкти, що порушують норми безпеки й правила евакуації пасажирів, будуть відключені від електропостачання й демонтовані.

Про це він сказав у ході інспекції станції столичного метрополітену «Святошин», передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «УДАРу».

Під час поїздки директор столичного метрополітену Віктор Брагінський доповів Кличку: за результатами ревізії було встановлено, що 63% об'єктів оренди, розташованих на території КП «Київський метрополітен», не відповідають нормам пожежної безпеки.

При цьому, об'єкти продовжуть працювати, оскільки, за словами Брагінського, виникла правова колізія, і угоди з підприємцями були підписані ще до того, як в уряді прийняли нові вимоги до об'єктів оренди. Цього року термін дії частини з цих угод спливає, нагадав директор столичної підземки.

«Ще в 2012 році на рівні Міністерства інфраструктури були прийняті нові вимоги до об'єктів оренди, які знаходяться на евакуаційних шляхах при виході пасажирів з метро. Але виникла правова колізія – договори на той момент були підписані. На сьогодні два договори розірвані і термін ще 131 закінчується наприкінці березня. З 1 квітня Метрополітен не має законних підстав забезпечувати електроенергією ці об'єкти. І, відповідно, подавати документи в місто на продовження договору оренди. З квітня всі ці об'єкти перебуватимуть незаконно і ми будемо клопотати, щоби місто нам допомогло демонтувати ці кіоски і забезпечити безпечний прохід пасажирів», – заявив Брагінський.

У тому, що в переходах столичного метро може бути справді небезпечно, працівники підземки переконалися протягом минулого року, коли через численні повідомлення про мінування доводилося часто евакуювати пасажирів, а в переходах утворювалась тиснява, розповів очільник метрополітену.

Столичний голова Віталій Кличко у свою чергу пообіцяв Брагінському підтримку міста в цій ініціативі. «Наше завдання – привести всі об'єкти у відповідність з нормами документації і правилами безпеки. Всі об'єкти, які порушують безпеку і заважають евакуації пасажирів з метро, повинні бути демонтовані», – зазначив він.

Інвентаризувати МАФи й прибрати їх там, де вони порушують архітектурні норми, нинішній столичний голова обіцяв ще на етапі балотування у мери наприкінці березня 2014 року. Пізніше він конкретизував свій намір і заявив, що прибере незаконні об'єкти оренди на виходах з метро, однак із цим завданням не впорався.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: