«Укроборонпром» замінить комплектуючі з Росії західними зразками

Читать на русском

Перший заступник генерального концерну «Укроборонпром» Сергій Пінькас повідомив, що на сьогоднішній день концерн вже замістив близько 11 тисяч найменувань продукції російського виробництва.

Про це він розповів в інтерв'ю журналу «ФОКУС», інформує «Слово і Діло».

«Ще півроку тому перед нами стояло завдання замістити близько 30 000 найменувань продукції, яка раніше поставлялася з Росії. Ми зуміли замінити вже близько 11 тисяч комплектуючих. Більшість позицій виробляється у нас. Решта будуть завозитися з країн Європи та США», – повідомив Пінькас.

За його словами, зараз концерн веде переговори з такими компаніями-гігантами як Airbus, Boeing, Textron та ін. Пінькас також розповів, що наприкінці минулого року «Укроборонпром» домовився з польським виробником бойової амуніції LUBAWA S.A. про створення спільного виробництва.

«Ця компанія виробляє багатоцільовий камуфляж для збройних сил країн НАТО, її продукція користується попитом більш ніж в 40 країнах», – зазначив Пінькас.

Перший заступник концерну також нагадав, що компанія Thales Group (міжнародна промислова група, що випускає інформаційні системи для авіакосмічного, військового і морського застосування Ред.) вже зараз поставляє в Україну засоби зв'язку, радіолокаційної боротьби, радіолокаційні комплекси та інше.

На думку Пінькаса, покупка будь-якої продукції за кордоном повинна бути лише першим кроком, оскільки основне завдання – організувати в Україні крупновузлову збірку. «А після, за допомогою отриманих нами технологій, необхідно налагодити спільне виробництво», – підсумував він.

Як відомо, через російську агресію на сході України та в Криму Президент Петро Порошенко повністю заборонив співпрацю з Росією у сфері військово-промислового комплексу. Крім того, Глава держави пообіцяв замінити імпорт військової техніки власним виробництвом. Зокрема, в грудні минулого року Порошенко заявив, що вітчизняна оборонна промисловість збільшить виробничі потужності вдвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: