Поки одні бойовики здають зброю, інші готуються до наступу

Читать на русском

Голова ДНР Олександр Захарченко наказав бойовикам скласти зброю.

Про це повідомляють інформаційні ресурси сепаратистів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Кореспондент».

Такий указ стосується тих бойовиків, які не є співробітниками силових структур ДНР. За словами Захарченко, зброю вони повинні здати до 4 квітня і робиться це для «підтримки правопорядку на території республіки».

«До 4 квітня 2015 року всім особам, які не є співробітниками силових структур ДНР, здати наявне в них озброєння і боєприпаси», – йдеться в повідомленні.

В Новоазовську на вулиці Леніна, 12 вже відкритий пункт прийому зброї. Відповідальність за роззброєння покладена на «міністра внутрішніх справ ДНР». В «указі» також говориться, що «особи, що не виконали у встановлений строк вимоги по здачі зброї, будуть визнані учасниками бандформувань, щодо них буде проводитися роззброювання (ліквідація) за допомогою проведення спеціальних операцій і притягнення їх до кримінальної відповідальності відповідно до чинного законодавства ДНР».

«Закликаємо жителів надавати активну громадянську допомогу в інформуванні представників військової комендатури про факти порушення вимог указу глави ДНР. Прийом озброєння і боєприпасів буде здійснюватися в органах військової комендатури», – підкреслюється в повідомленні.

Та поки Захарченко закликає скласти зброю, бойовики готуються до нової фази ведення бойових дій, яка нібито повинна поширитися на всю територію України. Зокрема, «секретар ради безпеки ДНР» Олександр Ходаковський заявив, що війна закінчиться тоді, коли південніше Росії буде проросійська антифашистська держава, «інакше кажучи, нам потрібна вся Україна».

За його словами, ДНР готова до нової фази ведення бойових дій для того, щоб просуватися далі.

«Хочеш миру – готуйся до війни. Але хочу попередити: що встановлена з серпня тенденція в ході бойових дій відсувати лінію фронту збережеться. Якщо ми активізуємося, то виключно заради того, щоб просуватися далі», – додав Ходаковський.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: