Парубій: генералів, що торгували сухпайками для солдат, заарештовано

Читать на русском

Віце-спікер Верховної Ради та колишній секретар РНБО Андрій Парубій розповів, що в результаті антикорупційних дій протягом останнього року було заарештовано та засуджено кількох високопоставлених армійських керівників.

Парубій наголосив, що боротьба з корупцією в силових структурах не завжди ведеться публічно, пише «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

«Протягом цього року багатьох корупціонерів було заарештовано. Можливо, це не було зроблено так публічно, не було донесене до суспільства... Можу сказати зі своєї сфери діяльності, що коли американці передали нам сухпайки для української армії, через кілька тижнів вони з’явилися в інтернеті на продаж. Кілька генералів були арештовані і засуджені за корупційні дії», – розповів народний депутат.

Між тим, «Слово і Діло» нагадує, що сам Андрій Парубій не впорався зі своєю обіцянкою оперативно забезпечити учасників АТО бронежилетами, шоломами, приборами нічного бачення та засобами медичної допомоги від НАТО, яку він давав ще на посаді секретаря Ради нацбезпеки і оборони України. Станом на початок літа минулого року, за словами військових, на тисячу чоловік видавалось усього 10 комплектів захисту (бронежилет, шолом, наколінники та ін.), замість американських сухпайків бійці отримували тушонку, консерви, перлову кашу і сухарі,у той час, як в інтернеті щонайменше на 4 сайтах продавали американські сухпайки по 120 гривень за штуку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: