Яценюк хоче карати хабарників за новим законом

Читать на русском

Кабінет міністрів внесе до Верховної Ради зміни до Кримінального процесуального та Кримінального кодексів України щодо посилення відповідальності за корупцію.

Про це заявив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час колегії МВС у п’ятницю, пише «Слово і Діло» з посиланням «УНН».

«Враховуючи останні події, в тому числі рішення судів, за якими випускаються корупціонери під умовні застави, уряд вносить до парламенту зміни в Кримінальне процесуальне законодавство і в кримінальний кодекс з метою значного посилення відповідальності корупціонерів», – сказав він у п'ятницю на розширеному засіданні колегії МВС України з питань протидії корупції.

Яценюк зазначив, що це робиться, зокрема, «щоб за копійчані залоги їх (корупціонерів – ІФ) не випускали, щоб потім не шукати їх по всьому світу».

Політичний експерт Ярослав Юрчишин в коментарі «Слову і Ділу» заявив, що розслідування корупції, скоріше за все, торкнеться керівників національних агенств, міністерств, державних служб.

Він також додав, що сам прем'єр-міністр навряд чи опиниться під загрозою. «Його партія є системоутворюючою для коаліції. До того ж, з політичних міркувань, якщо по ньому будуть серйозні свідчення, розплачуватись будуть виконавці», – каже Юрчишин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: