Турчинов пропонує скасувати грошові застави для злочинців-корупціонерів

Читать на русском

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов пропонує заборонити судам відпускати підозрюваних-корупціонерів з-під варти під заставу.

Таку ідею він висловив у ході розширеного засідання Колегії Міністерства внутрішніх справ, передає «Слово і Діло» з посиланням на Twitter журналістки «Української правди» Оксани Денисової.

Коментуючи це питання, Турчинов сказав: «Не може злочинець відкупатися вкраденими коштами». Також він запропонував відправляти корупціонерів у зону проведення антитерористичної операції.

У свою чергу, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запевнив, що боротьба з корупцією має найближчим часом зрушити з мертвої точки: за його словами, кошти на Антикорупційне бюро уряд уже виділив, зараз справа за Президентом, який має призначити голову бюро.

Нагадаємо, ідею скасувати практику звільнення підсудних під заставу звучить з уст вітчизняних політиків уже не вперше: 26 січня заборонити відпускати під заставу корупціонерів, убивць та насильників пропонував народний депутат Антон Геращенко, однак далі слів справа поки що не пішла.

«Саджати» корупціонерів як державних зрадників пізніше запропонував і міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі. «Я щиро вважаю, що сьогодні людину, яка краде гроші у держави, – не має значення, в медичній сфері або оборонній – в будь-якій, потрібно судити не за казнокрадство, а за зраду Батьківщини», – заявив тоді він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: