Розенко вмовив МВФ певний час не підвищувати пенсійний вік

Читать на русском

Підвищення пенсійного віку в найближчому майбутньому не буде.

Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Міністр зауважив, що відомству вдалося відійти від ключової вимоги МВФ щодо збалансування бюджету Пенсійного фонду за рахунок підвищення пенсійного віку до 65 років.

Переговори з МВФ були дуже складними і в першому варіанті меморандуму МВФ вимагав підвищити пенсійний вік до 65 років, але завдяки нашій спільній позиції вдалося від цієї ключової вимоги відійти», – розповів Розенко.

Раніше Розенко вже обіцяв, що уряд не підвищуватиме пенсійний вік. Він також додав, що повернення до цього питання залежатиме від того, наскільки швидко зарплати виведуть з тіні. «200 млрд грн щороку виплачується в тіньовому секторі, з яких не платиться жодних внесків. На сьогодні це основний ресурс Пенсійного фонду», – підсумував він.

Через те, що основним ресурсом наповнення бюджету Пенсійного фонду наразі є детінізація заробітних плат, йому не вистачає 80 млрд гривень для виплат пенсій у тих розмірах, які наразі існують, зазначив міністр.

«Якщо говорити прямо, він (Пенсійний фонд) – банкрут, і без допомоги держави ця фінансова інституція просто не існувала би», – зазначив урядовець.

Нагадаємо, раніше Розенко заявляв, що уряд зобов’язується підвищити на 13% мінімальні пенсії з грудня 2015 року.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: