Яценюк передумав давати 8 млрд на будівництво «Стіни»

Читать на русском

На будівництво проекту «Стіна» на кордоні з Російською Федерацією буде виділено 4 млрд гривень замість запланованих 8 млрд.

Про це повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Як зазначив Слободян, здешевлення проекту відбувається за дорученням Кабміну. Зокрема, економити планують на сигналізації, яка за проектом повинна була бути вздовж усього українсько-російського кордону. Тепер планують її встановити лише на пунктах пропуску й на тих ділянках, де це необхідно.

«На проект «Стіна» планувалося виділити 8 млрд грн, однак наразі видатки плануються не більше 4 млрд грн», – повідомив він.

Він також зазначив, що активна фаза проекту розпочнеться через тиждень, Держприкордонслужба вже отримала кошти.

«Держприкордонслужба отримала 10 млн грн, які дадуть змогу вже на початку квітня поновити активну фазу інженерних робіт. У першу чергу це стосується Харківського та Луганського прикордонних загонів», – сказав Слободян.

Раніше очільник уряду Арсеній Яценюк вже заявляв про намір продовжити будівництво в квітні 2015 року, відповідна обіцянка зафіксована системою народного контролю «Слово і Діло». Яценюк також заявляв, що має намір залучити 40 тисяч переселенців з Донбасу для облаштування «Стіни».  

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: