Сенат США одноголосно закликав Обаму надати Україні зброю

Читать на русском

Сенат США одноголосно прийняв резолюцію, в якій закликав керівництво США надати Україні зброю.

Про це повідомив глава зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін, пише «Слово і Діло» з посиланням на телеканал новин «24».

«Сенат США одностайно ухвалив резолюцію: засуджує атаку на Маріуполь, закликає прискорити надання оборонної зброї та продовжувати тиск на РФ», – йдеться в повідомленні.

Сенатор Джонс зазначив, що президент Обама має пріоритезувати і прискорити надання оборонної летальної зброї в Україну. Він також додав, що після терактів у Маріуполі адміністрація повинна реагувати, забезпечуючи Україну тим, чого вона відчайдушно потребує.

В свою чергу, представник Держдепу США Джен Псакі розповіла про те, чи погодиться президент США на постачання зброї в Україну.

«Це воля президента – приймати або не приймати те чи інше рішення. Звичайно, наша мета і наше бажання – щоб Росія і проросійські сепаратисти в Україні строго виконували Мінські угоди. І ми дуже б хотіли, щоб це було реалізовано. Ми не збираємося вести війну чужими руками з Росією чи будь-якою іншою країною. Але, звичайно, ми розглядаємо різні варіанти, в залежності від того, що відбувається», – сказала вона.

Нагадаємо, система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала обіцянку народного депутата Андрія Тетерука, який ще місяць тому заявив, що найближчим часом Україна отримає зі США антимінні батареї та зброю, яка буде допомагати вести оборонну війну.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: