ОБСЄ досі не отримала інформації щодо відведення важкої техніки

Читать на русском

Попри заяви про відведення важкої техніки, обидві сторони досі не надали докладної інформації моніторинговій місії ОБСЄ.

Про це повідомив заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Обидві сторони не змогли надати нам докладну інформацію до сьогодні (про відведення важких озброєнь)», – повідомив Хуг.

В свою чергу, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, що попри припинення вогню, перемир’я на Донбасі залишається крихким.

«На Сході ми бачимо Росію, яка порушила кордони своєю агресією проти України. Режим припинення вогню в Україні в цілому дотримується, але залишається крихким», – сказав він.

Столтенберг наголосив, що задля стабілізації ситуації на Донбасі сторони конфлікту мають дотримуватися Мінських домовленостей.

«Наразі найважливішим для нас є імплементація в повному обсязі і повага домовленостей про припинення вогню, відведення важких озброєнь і надання спостерігачам ОБСЄ повного доступу для спостереження за дотриманням перемир’я», – зауважив Генсек.

Нагадаємо, Мінські угоди передбачають припинення вогню, відведення важкої техніки, звільнення заручників на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: