Кабмін передумав і вирішив призначити Резніченка законно

Читать на русском

Сьогодні вночі Президент звільнив з посади голови Дніпропетровської ОДА Ігоря Коломойського і призначив в.о. Валентина Резніченка, який залишався на чолі Запорізької ОДА. Згодом у Кабміні заявили, що Резніченко все-таки звільнений з колишньої посади. Документальних підтверджень цьому немає. 

Система народного контролю «Слово і Діло» проаналізувала, чи є правові підстави в Україні займати одночасно дві державні посади, оскільки Валентин Резніченко займав посаду губернатора в іншій області.

Як зазначається у статті 118 Конституції України, а також статтях 8 і 9 Закону «Про місцеві державні адміністрації», для зміни голови держадміністрації Президент реалізував надані йому конституційні повноваження.

Однак одночасне перебування державного службовця на посаді голови обладміністрації та на посаді в.о. голови іншої облдержадміністрації порушує заборону на роботу за сумісництвом.

Згідно статті 20 Закону «Про державну службу», позначені правила визначення тривалості його робочого часу. Тому залишалося питанням, яким чином Резніченко зміг би поєднувати роботу в двох областях.

Варто також відзначити, що в частині 3 ст. 39 Закону «Про місцеві державні адміністрації» на місце виконуючого обов'язки повинен бути призначений перший заступник, або ж, у разі відсутності останнього, – один із заступників голови місцевої державної адміністрації.

Тобто для того, щоб правової колізії від початку не виникло, необхідно було призначити першого заступника, а після цього призначити його ж виконуючим обов'язки.

Втім, через півдня міністр Кабінету міністрів Ганна Онищенко все-таки повідомила, що Кабмін погодив звільнення Резніченка з посади голови Запорізької обладміністрації і схвалив його призначення до Дніпропетровської ОДА.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: