Обіцяні американські броньовики Humvee вже прибули в Україну

Читать на русском

Сьогодні в Україну прибули перші 10 американських броньованих автомобілів HMMWV.

Всього ж мають надійти 230 американських бронеавтомобілів, повідомив на брифінгу речник РНБО Андрій Лисенко, передає «Слово і Діло».

Між тим, радник Президента і помічник міністра оборони України з питань речового забезпечення Юрій Бірюков у себе на сторінці в Facebook вже розмістив перші фотографії американських броньовиків HMMWV.

Нагадаємо, ще 25 вересня минулого року Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що Україна найближчим часом закупить засоби зв'язку і безпілотники. «Нам потрібно сучасне обладнання зв'язку, яке буде захищено від перешкод і перехоплення. Нам потрібні захисні механізми радарів, в тому числі протибатарейні. Чи отримали ми ліцензію на закупівлю подібних систем забезпечення безпеки країни? Так, отримали і завеземо найближчим часом», – заявив тоді Президент.

11 березня 2015 року стало відомо про рішення президента США Барака Обами почати поставки в Україну бронеавтомобілів Humvee і розвідувальних безпілотників Raven. Крім бронемашин і безпілотників, від уряду США Україна також отримає радіостанції, радари та інше обладнання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: