В СБУ зізналися: ввести електронні перепустки в зоні АТО поки не вдалось

Читать на русском

Анонсована Службою безпеки України система електронних перепусток в зоні АТО так і не запрацювала на повну потужність.

Працює вона лише в тестовому режимі, констатував голова СБУ Валентин Наливайченко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ВВС Україна».

Причина у технічних складнощах, зокрема, в ненадійному електропостачанні й перебоях з інтернетом, що зі зрозумілих причин виникають у прифронтовій зоні в Донецькій та Луганській областях.

«Недостатньо електрики, ненадійне функціонування інтернету в Луганській та Донецькій областях, зараз в авральному режимі шукаємо можливості і резервного енергопостачання, і додаткових комп'ютерних програм, і додаткових серверів», – сказав на своє виправдання Наливайченко.

Чиновник також додав, що працювати доводиться «з коліс», аби «максимально спрощувати, переводити в електронну систему перепустки в зоні АТО». Між тим, як уже неодноразово наголошував голова Донецькї ОДА Олександр Кіхтенко, область виявилася не готовою до обслуговування такої кількості внутрішніх мігрантів. Як відомо, навіть «паперова» система перепусток у зоні АТО працює з перебоями: на пунктах видачі перепусток виникають величезні черги, через що серед контролерів та перевізників процвітає хабарництво.

Додамо, що пропускна система між окупованою бойовиками та підконтрольною Україні територіями Донбасу запрацювала з січня 2015 року, але кількість пунктів видачі перепусток була скорочена лише до 4. Нагадаємо, скоротити кількість пропускних пунктів через оборонні рубежі в зоні АТО обіцяв секретар РНБО Олександр Турчинов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: