Президент не став зволікати зі змінами до закону про акціонерні товариства

Читать на русском

Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про акціонерні товариства».

Цей документ став другим важливим рішенням Президента, прийнятим в ніч проти середи, пише «Слово і Діло» з посиланням прес-службу Порошенка.

Як зазначають в Адміністрації Президента, «цей крок наближає законодавство України до міжнародних стандартів щодо кворуму загальних зборів акціонерних товариств та запроваджує нормальний підхід, коли для прийняття рішення в акціонерному (колективному) підприємстві необхідно 50% голосів акціонерів плюс 1 голос».

Зміни до закону, що знижують кворум усіх акціонерних товариств, у тому числі тих, у статутному капіталі яких є частка держави, були прийняті Верховною Радою 19 березня.

Як відомо, серед іншого держава тим самим фактично забезпечила собі не лише право проводити засідання акціонерів «Укрнафти», але й отримати належні їй дивіденди від продажу нафти, які, за даними народного депутата Мустафи Найєма, оцінюють у 1,7 млрд грн.

Нагадаємо, напередодні вночі стало також відомо про те, що голова держави прийняв відставку губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: