Нову європейську Конституцію писатимуть українці – Яценюк

Читать на русском

Яценюк запропонував парламенту разом з українським народом написати нову європейську Конституцію.

Про це він заявив у вівторок, 24 березня, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Як зазначив прем'єр, нову європейську українську Конституцію писатимуть Президент, парламент і уряд разом з українським народом.

«Конституція передбачатиме як додаткові повноваження для регіонів, так і додаткову відповідальність для них. Врегулює питання балансу плат, визначить нову якісну європейську прозору судову систему, систему органів прокуратури, систему боротьби з корупцією», – розповів Яценюк.

Долучать до написання Конституції і Обласні державні адміністрації, зазначив Яценюк. «Тому що треба проводити круглі столи, розмовляти з людьми, доводити позицію і чути позицію людей, так як ми разом будуємо нашу українську хату. В цієї хати є статут, який називається Конституція України».

Він також додав, що приймати нові положення Конституції потрібно виключно на референдумі. «Країні потрібна нова Конституція. Вважаю, що основні положення української Конституції мають бути затверджені на всеукраїнському референдумі», – заявив Яценюк.

Нагадаємо, З березня Порошенко створив Конституційну комісію для розробки змін до Основного закону на чолі з головою Верховної Ради Володимиром Гройсманом.  

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: