Під люстрацію потрапив прокурор Києва Юлдашев

Читать на русском

Прокурора міста Києва Сергія Юлдашева звільнено із займаної посади.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив член громадської ради з питань люстрації при Мін'юсті Карл Волох, пише «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «112».

Як зазначає Волох, Юлдашев звільнений за законом «Про очищення влади». «Прокурор міста Києва Юлдашев звільнений сьогодні з посади відповідно до закону «Про очищення влади», – пише Карл Волох.

У той же час прес-секретар прокуратури міста Києва Олена Яхно повідомила, що в прокуратурі міста Києва проходить церемонія прощання колективу з уже колишнім главою Сергієм Юлдашевим, передає «УНН».

Звільнення Юлдашева підтвердив і голова Люстраційного комітету при Кабінеті Міністрів України Єгор Соболєв.

«Прокурора Києва Сергія Юлдашева звільнено згідно закону «Про очищення влади». Люстрації Юлдашева вимагав Громадський люстраційний комітет та багато активістів, як наприклад Sergii Ivanov. Вони не забули, як Юлдашев працював одним із керівників прокуратури Луганщини в часи Януковича. Ми не зупинимося, скільки б саботажу при очищенні влади не зустріли», – написав Соболєв на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, стосовно прокурора міста Києва С. Юлдашева слідчі ГПУ 11 березня 2015 року відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ч. 4 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: