Яценюк не боїться антикорупційного розслідування ГПУ в уряді

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликав Генеральну прокуратуру провести антикорупційне розслідування відносно членів очолюваного ним уряду.

Про це він заявив у понеділок на засідання Кабінету міністрів, пише «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Зокрема, Яценюк звернувся до генпрокурора Віктора Шокіна із закликом перевірити звинувачення відстороненого керівника Держфінінспекції щодо корупції в діючому уряді.

«Я офіційно звернувся сьогодні до генерального прокурора України з тим, щоб ГПУ почала розслідування звинувачень відстороненого керівника Держфінінспекції за всіма пунктами таких звинувачень, які були висловлені проти уряду. Я особисто і члени КМУ готові дати будь-які свідчення. При цьому для об'єктивності будь-яких розслідувань ми пропонуємо органам прокуратури залучити міжнародних експертів», – заявив прем'єр.

Нагадаємо, 18 березня Микола Гордієнко у Верховній Раді оприлюднив заяву про виявлені ним факти покривання корупції під час приватизації «Укртелекому» на суму більше 220 млн грн. На думку екс-чиновника, міністри уряду Яценюка допомогли зловмисникам скоїти ці злочини безкарно.

У свою чергу Яценюк заявив, що висунуті звинувачення – ні що інше, як спроба повторити політичну кризу 2005 року. «Ті ж організатори, ті ж актори, тільки результат буде зовсім іншим», – заявив прем'єр-міністр, додавши, що нікому не вдасться порушити «єдності уряду, Президента та коаліції».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: